Äppelgröt med kanel, valnötter & karamelliserade äppelskivor


Nu är hösten här och vi äter mer gröt än någonsin och inte enbart till frukost utan ibland även till lunch. Vi har några varianter på lager och vi försöker nog undermedvetet omvända gröthatare till grötälskare vilket vi vet går då Sofia en gång i tiden var en gröthatare (tack och lov är den tiden förbi). Så, vad har vi att bjuda på denna gång då? Jo nämligen en gröt där vi haft i rivet äpple och sedan så klart karamelliserat äppelskivor, typ det bästa vi vet.


Recept: (2 port)

2 dl havregryn

4 dl växtbaserad dryck/mjölk (+ extra till servering)

1 äpple

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma (valfritt)

Salt

Kokosolja

Honung

Topping:

Valnötter

Kokosflakes


Så här gör du:

1. Börja med att koka upp havregryn, växtbaserad dryck i en kastrull på medelhög värme under omrörning. Tillsätt en nypa salt och kanel och kardemumma om du gillar det.


2. Skölj och halvera äpplet. Den ena halvan skalar du och river sedan i gröten när den börjar bli klar.


3. Den andra halvan ska skivas i tunna skivor som steks på medelhög värme i en stekpanna med en klick kokosolja. Stek skivorna på båda sidor och var försiktig så de inte bränns. När äppelskivorna börjar bli klara (då de är ganska mjuka, glansiga och fått en fin färg) ringla då över lite honung på skivorna. Låt stekas ytterligare någon minut eller två tillsammans med honungen.


4. Servera sedan gröten med äppelskivorna, toppa med det du gillar vi hade valnötter och kokosflakes.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now