Asiatisk nudelsallad med halloumi & korianderpesto



Det är nog ingen nyhet att vi båda älskar det asiatiska köket och denna gång testade vi att göra en nudelsallad som blev väldigt smakrik och fräsch. Enkelt precis som vi vill ha det till vardags.

Ingredienser: (4 port)

1 påse babyspenat

1 förp nudlar (valfri sort vi hade risnudlar)

2 förp halloumi

1 gurka (beroende på strl)

1 lime

4 dl mango (tinad)

0,5 rödlök

1 morot


Korianderpesto: 1 msk japansk soja

1 msk olivolja

2 msk vatten

1 tsk salt

1 msk honung

1 vitlöksklyfta

1 msk vitvinsvinäger

1 kruka koriander 70 g cashewnötter 1 grön chili


Så hör gör du:

1. Börja med att strimla rödlök, morot och finhacka sedan gurkan. Blanda ihop det i en salladsskål tillsammans med babyspenaten. Riv skalet av limen och ha i det i salladen och pressa i juicen i salladsskålen. Blanda samman allt.

2. Skär upp chili, vitlök och koriander med blad och stjälkar. Mixa samman med honung, soja, vitvinsvinäger, olja, salt, vatten, och cashewnötter i en matberedare eller med en stavmixer tills den blir slät.

3. Skiva halloumin och stek tills den blir gyllenbrun. Koka nudlarna enligt förpackningen.

4. Vi valde att servera peston på sidan för bildens skull då den inte är den vackraste vi gjort. Så alltså valfritt att blanda ihop den med nudlarna eller servera på sidan om.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now