
Det är nog ingen nyhet att vi båda älskar det asiatiska köket och denna gång testade vi att göra en nudelsallad som blev väldigt smakrik och fräsch. Enkelt precis som vi vill ha det till vardags.
Ingredienser: (4 port)
1 påse babyspenat
1 förp nudlar (valfri sort vi hade risnudlar)
2 förp halloumi
1 gurka (beroende på strl)
1 lime
4 dl mango (tinad)
0,5 rödlök
1 morot
Korianderpesto: 1 msk japansk soja
1 msk olivolja
2 msk vatten
1 tsk salt
1 msk honung
1 vitlöksklyfta
1 msk vitvinsvinäger
1 kruka koriander 70 g cashewnötter 1 grön chili
Så hör gör du:
1. Börja med att strimla rödlök, morot och finhacka sedan gurkan. Blanda ihop det i en salladsskål tillsammans med babyspenaten. Riv skalet av limen och ha i det i salladen och pressa i juicen i salladsskålen. Blanda samman allt.
2. Skär upp chili, vitlök och koriander med blad och stjälkar. Mixa samman med honung, soja, vitvinsvinäger, olja, salt, vatten, och cashewnötter i en matberedare eller med en stavmixer tills den blir slät.
3. Skiva halloumin och stek tills den blir gyllenbrun. Koka nudlarna enligt förpackningen.
4. Vi valde att servera peston på sidan för bildens skull då den inte är den vackraste vi gjort. Så alltså valfritt att blanda ihop den med nudlarna eller servera på sidan om.