Asiatisk sallad med halloumi & sesamdressing



Denna kålsallad med halloumi och sesamdressing var one for the win! Om det är något vi älskar så är det asiatiska smaker och denna innehöll nog det mesta av det. Så fräsch och smakrik sallad som du kan ha till mycket. Och vill du inte ha halloumi till, välj något annat bara.


Ingredienser: (4 port) 1/2 vitkålshuvud (1/4 om det är stort)

1/2 rödkålshuvud (1/4 om det är stort)

2 morötter

3 dl sojabönor

1 förp halloumi

Salladslök

Koriander

Cashewnötter


Dressing:

1 dl olivolja

3 msk vitvinsvinäger

2 msk sesamolja

2 msk socker

0,5-1 msk salt


Så här gör du:

1. Börja med att tina bönorna genom att lägga dem i vatten. Under tiden, strimla vitkål, rödkål och morötter och finhacka så mycket som önskas av salladslöken.

2. Skiva halloumin och stek sedan på medelhög värme tills den fått gyllenbrun färg på alla sidor.

3. Torrosta cashewnötterna snabbt i en torr stekpanna på hög värme i några minuter. Rör ofta.

4. Häll i alla ingredienser till dressingen i något som går att försluta. Skaka sedan dressingen ordentligt tills den verkar färdigblandad.

5. Blanda ihop alla grönsaker i en skål, tillsätt sedan löken och bönorna och ringla över 2/3 av dressingen. Blanda ordentligt. Ha till sist på halloumin (som du kan skära i mindre bitar om du vill) och cashewnötter. Ringla över de sista av dressingen och toppa med koriander.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now