
Denna asiatiskt inspirerade sallad är väldigt smakrik, mycket tack vare den goda jordnötsdressingen i kombination med alla olika grönsaker. Den här rätten innehåller quinoa och det är en av våra favoriter när det kommer till proteinkällor, då den är fiberrik och har lågt mättat fett.
Ingredienser: (2 personer)
100 g rödkål
2 morötter
75 g sockerärtor
1-2 stjälkar salladslök
koriander
saltade jordnötter
quinoa
Jordnötsdressing:
0.5 dl jordnötssmör
1 msk soja
0.5 msk honung
0.5 msk risvinäger (vanlig vitvinsvingäger funkar också)
0.5 msk sesamolja (eller valfri olja av det du har hemma)
1 msk riven ingefära
0.5 lime
salt & peppar
Såhär gör du:
1. Tillaga quinoan enligt förpackning för 2 personer.
2. Blanda i ordning jordnötsdressingen genom att vispa jordnötssmör och soja i en skål tills den mjuknat. Häll sedan i resten av ingredienserna och vispa till en jämn sås.
3. Strimla rödkålen, riv moroten smalt samt hacka salladslök och sockerärtor. Sätt sedan i ihop salladen genom att blanda samman grönsaker, quinoa och jordnötsdressing. Toppa med jordnötter, lime och koriander.