Asiatisk Tom Kha Phak-soppa toppad med koriander & lime


Denna asiatiska Tom Kha Phak (egentligen Tom kha gai) soppa brukar ofta beställas när vi äter take away, så kändes extra spänt och se om vi skulle lyckas få till den hemma och tamefan det fick vi!


Älskar man lime lika mycket som vi kombinerat med hettan från chilin så kommer ni också älska denna soppa. Try it ni kommer inte bli besvikna!!!


Ingredienser: (4 portioner)

1 gul lök

3 vitlöksklyftor rivna

Ca 5 cm ingefära riven

0.5 tsk chilisås (typ sambal oelek)

1 förp. champinjoner

800 ml kokosmjölk

1 förp. Santa Maria Tom Kha Gai- krydda

1 grönsaksbuljong

0.5 lime pressad

2 msk fisksås (valfritt)

2 tsk socker

400 g valfria grönsaker (vi valde broccoli, sockerärtor, morot, salladslök) 

Koriander 

Chili färsk Gör såhär:

1. Förbered och skär grönsakerna.  Löken ska vara finhackad och resten i önskad storlek.

2. Fräs löken i en kastrull tills den mjuknat, tillsätt riven ingefära, chilisås och vitlök. Fräs i ytterligare 2 min. 

3. Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljong, Tom Kha Gai-kryddan och låt koka/puttra i ca 15 min. (ju längre desto godare blir den)

4. Mixa sedan soppan med en stavmixer direkt i kastrullen och smaksätt med limesaft, fisksås och socker. 

5. Häll sedan ner broccoli och morot sen mot slutet de mer lättkokta grönsakerna; champinjoner, sockerärtor och salladslök.

6. Servera med koriander, lime och finhackad chili


  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now