Bakad sötpotatis med svarta bönor, guacamole & picklad rödlökBakad potatis, varför äter man inte det oftare? Det var frågan vi ställde oss efter att ha ätit detta. Bakad sötpotatis med massa gottigheter som riven ost, spenat, svarta bönor, guacamole (bästa som finns), picklad rödlök och självklart koriander. Det här var sinnessjukt gott och vi nästan kastade i oss det.


Ingredienser: (2 port)

2-4 sötpotatisar (beroende på strl)

4 nävar babyspenat

2 avokado

1 vitlöksklyfta

2-3 msk gräddfil

1 förp svarta bönor

1,5 dl riven ost (valfri sort, vi hade cheddar)

0,5 lime

Picklad rödlök (färdigköpt)

Koriander

Salt


Så här gör du:

1. Börja med att slå på ugnen på 200 grader. Hacka sedan potatisen med en gaffel överallt. Lägg potatisarna i en form och in med dem i mitten av ugnen i ca en timme. Det kan behövas mer tid beroende på storlek. Våra vara ganska stora så vi hade dem ytterligare ca 15 min.

2. Förbered guacamolen strax innan det gått en timme genom att mosa avokadon med en gaffel. Blanda sedan med en pressad vitlök, några nypor salt efter behag, gräddfil och pressad limesaft. Smaka av och tillsätt mer salt, gräddfil eller lime om du önskar.

3. Skölj de svarta bönorna ordentligt och lägg sedan åt sidan tills potatisen är klar. När potatisen är klar låt den svalna i några minuter innan du skär upp den.

4. När du skurit upp potatisen, salta då lite snabbt och ha sedan i osten så den får smälta. Tillsätt sedan bönorna, guacamolen och picklade rödlöken. Servera med babyspenat och toppa gärna med koriander. Om du vill ha lite extra hetta kan du toppa guacamolen med lite chiliflakes.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now