Banan- och spenatpannkakor


Dessa gröna pannkakor är inte bara härliga att titta på utan även nyttiga då de innehåller spenat som är rika på antioxidanter och är bra för hjärnan, synen och för att motverka en rad olika sjukdomar. Då dessa pannkakor inte alls smakar spenat är det ett bra trick för att få barnen att äta det. Ingredienser: (ca 8 st) 2 ägg

1 banan

0,5 dl växtbaserad dryck eller mjölk

En rejäl näve färsk eller fryst spenat

0,5 dl mandelmjö

0,5 tsk bakpulver

En liten nypa havssalt

Kokosolja eller smör till stekning Såhär gör du: 1. Knäck äggen i en mixer, ha i bananen, spenaten (Tina den lite om du har fryst) och sedan vätskan. Mixa ihop tills allt har blandats.

2. Ha sedan i alla torra ingredienser och låt det bli till en smet. 

3. Tillsätt kokosolja eller smör i en panna (gärna med non-stick-beläggning) på medelvärme.

4. Vispa gärna upp smeten lite precis innan stekning, tillsätt sedan ca 0,5 dl smet för varje plätt. Stek i ca 2 min på varje sida. Vänd försiktigt. 

5. Tänk på att inte ha för hög värme då plättarna lätt blir bruna i färgen. Ha hellre på låg värme och låt det ta lite längre tid. Och har man ingen mixer/blender går det utmärkt med en stavmixer eller en Mix & go. 

6. Servera med valfria tillbehör. Som bär, frukt, yoghurt, nötter och honung.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now