Bananpannkakor med smak av vanilj & valnötskross



Bananpannkakor är en favoritfrukost hos oss och vi gör det ganska ofta. Vi varierar ofta vår topping och ibland har vi kanel i smeten, ibland kardemumma och denna gång körde vi på vanilj. Det vart så himla gott!


Ingredienser: (2 port)

2 bananer

4 ägg

1 dl växtbaserad dryck/mjölk

1 tsk vaniljpulver/vaniljsocker

Salt

Kokosolja


Topping:

Kiwi

Hallon

Honung

1 dl valnötter


Så här gör du:

1. Mosa bananen med en gaffel och ha i smeten i en bunke tillsammans med ägg, mandelmjölk, salt och vaniljpulver. Blanda ihop tills det blir en jämn och fin smet.

2. Värm upp en stekpanna och ha i lite kokosolja eller smör. Måtta upp smeten till ca 0,5 - knappt 1 dl smet och ha i det i stekpannan på medelhög värme. Höj värmen något om du tycker det tar lite för lång tid men var försiktig så dem inte bränns.

3. Lägg de färdiga pannkakorna på en tallrik och toppa med valfri frukt och bär. Vi valde kiwi och hallon. Krossa valnötter och ha på toppen. Ringla över honung.

0 visningar
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now