Bananpannkakor med turkisk yoghurt & blåbärssylt


Pannkakor älskar nog de flesta så det är så bra att man kan göra en nyttigare och helt glutenfri variant på banan. Vi åt bananpannkakor varje lördag och söndag när vi bodde i Milano. Utan undantag. Här har vi toppat med turkisk yoghurt och blåbärssylt. SÅ gott!


Ingredienser: (ca 10 st)

1 banan

2 ägg

1 krm salt

1 tsk kanel

1 dl mandelmjölk el vanlig

Kokosolja el smör

Blåbärssylt

Turkisk yoghurt


Såhär gör du:

1. Mosa bananen med en gaffel och ha i smeten i en bunke tillsammans med ägg, mandelmjölk, salt och kanel. Blanda ihop tills det blir en jämn och fin smet.

2. Värm upp en stekpanna och ha i lite kokosolja eller smör. Måtta upp smeten till ca 0,5-knappt 1 dl smet och ha i det i stekpannan på medelhög värme. Höj värmen något om du tycker det tar lite för lång tid men var försiktig så de inte bränns.

3. Lägg de färdiga pannkakorna på en tallrik och ha på en klick turkisk yoghurt och toppa med valfri blåbärssylt. Vi använde Önos. Toppa gärna med några blåbär.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now