
Att vi älskar frukost har nog ingen missat vid det här laget så vi testade att göra bananvåfflor för första gången och det gick ju super bra. Våfflor är ju så gott och glad blir man när man hittar en nyttigare variant som denna. Vi undviker gärna vanligt mjöl så gott vi kan då mjöl av många anledningar inte är bra.
Ingredienser: (ca 6 st)
2 bananer
2 dl mandelmjöl
2 dl mandelmjölk
4 ägg
Vaniljkvarg
Valnötter
Honung
Såhär gör du:
1. Mosa bananerna med en gaffel och ha i det i en bunke. Tillsätt ägg, mjöl och mandelmjölk. Blanda ihop det ordentligt.
2. Värm upp våffeljärnet och ha i lite fett (smör eller kokosolja) och låt våffeljärnet do the rest.
3. Servera med valfria tillbehör. Vi hade skivad banan, vaniljkvarg, valnötter och ringlad honung.