Cannelloni med pesto och champinjoner


Cannelloni är en ganska nyfunnen måltid, konstigt nog med tanke på vår kulinariska tid i Milano. Skämt å sido. Denna rätt påminner mycket om lasagne men med Cannelloni får du mer smak, denna gång av färskost och pesto. Välj själva vilka grönsaker du vill ha i, t ex paprika, morötter, zucchini och svamp. Vi valde våra favoriter zucchini och svamp samt lade vi i röda linser som en extra proteinkälla. Tänk på att ha en rymlig ugnsform eller två mindre. Vi fick i 3 rullar i varje form.


Ingredienser: (4 port)

Ca 8 st champinjoner

1 zucchini

1 dl pesto

1 dl röda linser

150 g mozarella

200g färskost vitlök och örter

2 förp/burk pastasås basilika

200 g färska lasagneplattor

Tillbehör:

Färsk basilika


Såhär gör du:

1. Sätt ugnen på 225°. Förbered alla grönsaker, skiva champinjonerna och hyvla zucchinin på längden.

2. Koka upp linser enligt förpackning.

3. Bred sedan på färskost och pesto på lasagneplattorna. Lägg på linser och alla grönsaker. Salta, peppra och rulla sedan ihop plattorna. Placera rullarna med skarven nedåt i en form.

4. Häll på pastasåsen över rullarna och strö över osten. In i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.

5. Servera gärna med en enkel sallad.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now