Chilinudlar med halloumi & paprika



Nudlar i vårt hjärta! Hur gott är det inte? Den här rätten var ett ihopsläng av det som fanns hemma och blev överraskande gott så det var vi tvungna att dela med oss av. SÅ gott! Vi har ätit den flera gånger redan.


Ingredienser: (4 port)

1 förp äggnudlar (annan sort går också bra)

1 förp halloumi

2 msk vitvinsvinäger

0,5 dl vatten

2-3 msk soja

2 tsk socker

2 röda paprikor

1 msk garlic paste (1 pressad vitlöksklyfta funkar också)

2-3 tsk sambal oelek (ta mindre om du är känslig)

Olivolja


Topping:

Jordnötter

Gräslök el salladslök


Så här gör du:

1. Börja med att skiva halloumin och paprikan i mindre bitar. Stek sedan halloumin tills den fått färg på båda sidor.

2. Stek på paprikan i en annan stekpanna (gärna en wokpanna eller en av större sort) på medelhög värme i olivolja tills den blir lite mjukare. Börja sedan att koka upp nudlarna, ta bort nudlarna en-två minuter innan angiven koktid.

3. Lägg sedan nudlarna i stekpannan med paprikan på medelhög värme och ha i garlic paste och sambal oelek. Blanda runt och tillsätt sedan vinäger, vatten och soja. Blanda runt ordentligt i några minuter.

4. Strö över socker och blanda runt. Låt stekas på så att överflödig vätska försvinner. Smaka av och om du önskar kan du nu tillsätta mer sambal oelek för mer hetta eller mer socker för sötma.

5. Tillsätt till sist halloumin och rör runt och sedan är det klart att servera. Toppa med krossade jordnötter och lök.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now