Choklad schotcheroos med jordnötssmör & havssalt



Nu ska ni få ett av de mest simpla receptet på riktigt smarriga choklad Scotcheroos, som dessutom inte bakas i ugn utan enbart i frysen. Bara det liksom! Med smak av choklad, jordnötssmör och havssalt blev dessa små nibs helt galet goda och perfekt att ha i frysen.


Ingredienser: (25x25 form)

1.5 dl jordnötssmör

1 dl dadelsirap

1 tsk äkta vaniljpulver

9 dl rispuffar

300 g 90% mörkchoklad (valfritt)

2 msk kokosolja

1 tsk havssalt


Såhär gör du:

1. Klä en form bakplåtspapper, helst 25x25.

2. Blanda samman jordnötssmör, dadelsirap, vaniljpulvret och havssalt till en jämn smet i en stor skål. (Tips att använda elvisp här då jordnötssmöret kan vara rätt svårarbetat)

3. Blanda sen ner rispuffarna och blanda ordentligt så alla puffar får smet på sig.

4. Tryck sedan ut blandningen i formen och pressa ordentligt ut i hörnen så den ligger kompakt i botten på formen.

5. Smält sedan chokladen tillsammans med kokosoljan. När den är smält, häll ner i formen över rispuffs-blandningen och fördela jämnt över hela formen. Strö över havssalt och in i frysen i ca 1-2 h, sen är är det bara att skära upp i valfri storlek. Vi gjorde 5x5 och blev enligt oss perfekta små nibs till kaffet!

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now