Chokladkaka med torkade granatäpplen


Hos oss går choklad ner i alla dess former, faktum är att det finns nog inget vi värdesätter mer än choklad. Den här chokladkakan är långt ifrån nyttig, men vår filosofi är att det onyttiga också måste få ha sin plats i livet. Så denna härliga chokladkaka är för er som uppskattar socker ibland.


Ingredienser: (ca10 bitar)

200 g smör

3 ägg

2 1/4 socker + 1 msk till formen

1.5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

4 msk kakao

100 g mörk choklad

Glasyr:

200 g mjölkchoklad

1 dl torkade granatäpple kärnor (finns på påse)


Såhär gör du:

1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker fluffigt. Sikta mjöl, bakpulver och kakao och rör om.

2. Smält den mörka chokladen i micro eller vattenbad, häll sedan ner i smeten. Tillsätt ägg, ett i taget och vispa undertiden.

3. Smörj en form på ca 18 cm och strö botten med ca 1 msk socker. Häll ned smeten i formen.

4. Baka i ugnen i 35-40 min. Låt svalna helt.

5. Smält mjölkchokladen i micro eller vattenbad. Ta kakan ur formen och fördela glasyren på kakan och strö tillsist över granatäpple kärnorna.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now