Färskpotatissallad med sockerärtor & parmesan


Det har varit en del sallader på senare men det är i alla fall något vi äter mycket av på sommaren och sommaren är ju inte slut än så vi fortsätter lite till. Det här är en stor favorit som verkligen alltid går hem hos alla och den är så enkel. Det är nog dressingen som verkligen gör sitt så den får man inte skippa men det bästa av allt är ju ändå osten, snåla inte med den.


Ingredienser: (4 personer)

Ca 600 g färskpotatis (små)

250 g sockerärtor

75 g babyspenat

4 salladslökar

1 rödlök

1-2 dl riven parmesan

Dressing:

Ca 1/2-3/4 dl rapsolja

1-1 1/2 msk vitvinsvinäger

Ca 1 tsk salt

Nymald svartpeppar


Så här gör du:

1. Skrubba och koka potatisen och förväll sockerärtorna lätt i saltat vatten. De ska ha färgen och spänst kvar. Slå av vattnet från potatis och sockerärtor och låt ånga av.

2. Blanda ihop dressingen och häll den över potatisen och sockerärtorna. Skölj spenaten och skiva rödlök och salladslök.

3. Blanda den varma potatissalladen med spenat, salladslök, rödlök och strö till sist över riven parmesan.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now