
Det här är en perfekt rätt att slänga ihop när man har ont om tid. Tar max 10-15 minuter att tillaga och den innehåller få ingredienser. Denna är lite av en ”fuskis” då vi använt oss av ICAs färdiga frysta falafel och en köpt vitlöksdressing men visst ska det väl få vara så pass enkelt ibland också? Tips i alla fall, riktigt god är den!
Ingredienser: (2 port)
Falafel (valfri sort)
1,5-2 dl bulgur
Ca 8 st soltorkade tomater
Ca 10 körsbärstomater
2-3 nävar babyspenat
Vitlöksdressing (valfri sort)
Salt
Olivolja
Balsamvinäger
Grönsaksbuljong (1 tärning el 1 msk flytande)
Såhär gör du:
1. Börja med att måtta upp bulgur och vatten enligt förpackningen i en kastrull. Tillsätt en grönsaksbuljong och lite salt.
2. Tina falafeln en snabbis i mikron och lägg sedan i stekpannan med lite olivolja. Stek i några minuter på medelhög värme.
3. Skär tomaterna på hälften/kvartar, skär soltorkade tomaterna i mindre bitar och ha i det i en större skål. Tillsätt spenaten i skålen och ha i en skvätt olivolja och en skvätt balsamvinäger.
4. Tillsätt bulguren i skålen och blanda om. Servera med falafel och vitlöksdressing.