Falafelbiffar med bulgursallad och limesås


Denna fräscha och simpla rätt får du ihop på max 20 min (om du har en bra mixer, då Sofias inte höll måttet fick vi göra som back in the days med en gaffel). Den kräver inte så mycket kärlek, då biffarna enbart ska stekas på i några minuter medan bulguren kokar. Så det enda du egentligen behöver göra är att mixa och blanda så har du en lunch eller middag.


Ingredienser: (3 port)

1 förp. kokta kikärtor

1 gul lök

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk malen spiskummin

1 tsk salt

0.5 dl hakad persjilja

2 krm sambal oelek

2 msk majsstärkelse

Bulgur

0.5 burk soltorkade tomater

Bladspenat

Körsbärstomater

1 lime

1 tärning grönsaksbuljongs

2 dl gräddfil

Olivolja


Så här gör du:

1. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Hacka löken och mixa sedan kikärtor, sambal oelek, lök, 1 pressad vitlöksklyfta, spiskummin, salt, persilja och majsstärkelse. Mixa till en jämnsmet, forma sedan till bollar/biffar/stjärnor vad du nu känner dig manad till.

2. Måtta och koka bulguren enligt förpackningen och lägg i en tärning buljong.

3. Blanda samman gräddfil, rivet lime skal, halv lime, 1 pressad vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar. In med såsen i kylen.

4. Stek på biffarna på medelhög värme med lite olivolja i ca 4 min på vardera sida eller tills de fått en gyllenbrun färg.

5. Sista steget blir att blanda bulguren i en skål med soltorkade tomater, körsbärstomater, bladspenat och pressa en halv lime. Blanda sedan salladen med lite olivolja.

Voilá!

0 kommentarer
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now