Fikonsallad med chévre & valnötter


Denna sallad gjorde vi här om dagen och den blev så god. Den är väldigt fin och superenkel. Hur fint är det inte med fikon? Det borde man använda sig av oftare. En sallad som passar till det mesta, varför inte till nyårsmiddagen?


Ingredienser: (4-5 port)

Ca 100-150 g ruccola

1 rosé salladshuvud

1-2 nävar valnötter

1 förp chèvre

4 fikon

Honung

Olivolja

Balsamico

Salt


Så här gör du:

1. Börja med att ta fram en stor skål där du lägger i ruccola. Skär sedan rosé salladen i strimlor och lägg i. Ringla över olivolja och salta (gärna med havssalt eller kvarnsalt)

2. Skär chèvren i mindre bitar och lägg på salladen, skär sedan fikonen i fyra delar och lägg på.

3. Toppa med att ringla över honung, balsamico och ha på valnötter.

Tips: Tillsätt gärna skivad avokado.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now