
Vår nya grej har blivit "fluffiga" bananpannkakor och j*klar vad gott det är! Vi testar oss just nu fram i pannkaksdjungeln och denna gång blev det pannkakor med karamelliserad banan, ja ni läste rätt! Vi toppade med höstens goda bär dvs hjortron och toppade med allt det goda vi kunde hitta i skafferiet och en klick yoghurt. Om det blev gott? JA!
Ingredienser: (1 port)
2 bananer
2 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl växtbaserad dryck el mjölk
1 tsk bakpulver
Salt
Kanel
Honung
Kokosolja
Topping:
Hjortron
Kokosflakes
Valnötter
Turkisk yoghurt
Så här gör du:
1. Mosa en av bananerna och blanda ihop det med mandelmjöl, ägg, växtbaserad dryck, bakpulver och någon nypa salt.
2. Stek sedan på medelhög värme i kokosolja tills de blir gyllenbruna. Ett bra tips är att vända pannkakorna när det börjar dyka upp små bubblor på ytan.
3. Skiva den ena bananen på mitten och lägg i dem i en stekpanna med en klick kokosolja och lite honung. Låt stekas på medelhög värme i några minuter på vardera sida tills den blir sådär härligt ”glansig” och mjuk. Ha gärna på lite kanel på båda sidor mot slutet.
4. Servera med valfri topping eller gör precis så som vi gjorde och ringla gärna över lite extra honung på slutet.