
Imorse bjöds de på fluffiga gluten och sockerfria plättar! Då vi bägge undviker så mycket socker och vetemjöl som möjligt för tillfället kan det vara svårt att lyxa till det, tråkigt nog innehåller oftast alla gottigheter något av dessa... MEN dem här plättar blev j*kligt goda, smakade som riktiga American pancakes och kombinationen med hallonkompott toppat med lite dadelsirap blev gudomligt!
Ingredienser: (ca 10 st)
4 ägg
4 dl mandelmjölk
1.5 dl bovetemjöl
1.5 dl kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
0.5 tsk kardemumma
Topping:
4 dl frysta hallon
2 dl kvarg
1 msk honung
Såhär gör du:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa (helst elvisp) ägg och mjölk luftigt separat, vänd sedan ner blandningen bland det torra och vispa tills jämn och tjock smet.
2. Stek plättarna med kokosolja på låg värme. Då de är något tjockare vill man få dem riktigt genomstekta i mitten, så låt det ta lite längre tid.
3. Undertiden tina hallonen, ta bort 1/3 och lägg i en skål på sidan. Resterande del blanda (helst stavmixer) med kvarg så den blir riktigt len. Andra delen av hallonen mosas och blandas med honung.
4. När plättarna är klara servera med hallonkvarg och ringla över hallonkompotten!