Friterad avokadotacos med tomatsalsa & chilimajo


Vi är mållösa. Denna tacos är bara helt obeskrivligt god! Friterad avokado i våra hjärtan. Varför äter man inte det typ jämt? Det är inte ens svårt. Vi skulle kunna skriva en uppsats om hur mycket vi älskar detta men vi delar receptet istället så får ni testa själva.


Ingredienser: (2 port)

2 avokado

3 stora tomater

0,5 gul silverlök

Färsk koriander

Ca 10-12 st pimientos de patron (valfritt)

0,5 påse valfri sallad

1 lime

1 ägg

1dl mjöl

Ca 2-3 del panko

Olja

Havssalt

Tortillabröd

Chilimajonäs


Såhär gör du:

1. Finhacka tomater, lök och några nypor färsk koriander (valfritt). Pressa i limesaft från en klyfta lime och ha i salt, blanda om ordentligt.

2. Ta fram två stekpannor (om du väljer att ha pimientos till) och ha i rikligt med rapsolja i den ena och lite olivolja i den andra (det går lika bra att fritera i en kastrull om du känner dig säker på det). Skiva sedan avokadon så att du får 4 skivor av varje halva. Vispa upp ägget och måtta upp mjöl och panko i två separata skålar/fat. Ha gärna i lite havssalt i skålen med panko.

3. Doppa avokadoskivorna i mjöl, sedan ägg och till sist panko. Gör klart alla klyftor och värm upp stekpannan på medelhög/hög värme. Lägg i avokadon och stek tills den får gyllenbrun färg på båda sidor. Håll koll då det går ganska snabbt. Börja även steka pimientos på medelhög värme i den andra stekpannan. Rör om ofta och ha på rikligt med havssalt.

4. Lägg avokadon på en bit papper för att låta de rinna av innan servering. Servera sedan med tortillabröd, sallad, tomatsalsan, pimpentos och chilimayo.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now