Friterad avokadotacos med tomatsalsa & chilimajo


Vi är mållösa. Denna tacos är bara helt obeskrivligt god! Friterad avokado i våra hjärtan. Varför äter man inte det typ jämt? Det är inte ens svårt. Vi skulle kunna skriva en uppsats om hur mycket vi älskar detta men vi delar receptet istället så får ni testa själva.


Ingredienser: (2 port)

2 avokado

3 stora tomater

0,5 gul lök

Färsk basilika el koriander

Ca 10-12 st pimientos de patron (valfritt)

0,5 påse valfri sallad

1 lime

1 ägg

1dl mjöl

Ca 2-3 del panko

Olivolja

Rapsolja

1 tsk vit balsamvinäger

Havssalt

Peppar

1 tsk socker

Tortillabröd

1 burk chilimayo (schysst käk)


Såhär gör du:

1. Börja med tomatsalsan då den blir godare ju längre den får stå och dra sig i kylen. Finhacka tomaterna och löken. Blanda sedan det, ca 3 tsk olivolja, vitvinsvinäger, socker, havssalt och peppar. Pressa i limesaft från en klyfta lime och finhacka därefter en näve basilika eller koriander och blanda i. Ställ i kylen.

2. Ta fram två stekpannor (om du väljer att ha pimientos till) och ha i rikligt med rapsolja i den ena och lite olivolja i den andra. Skiva sedan avokadon så att du får 4 skivor av varje halva. Vispa upp ägget och måtta upp mjöl och panko i två separata skålar/fat. Ha gärna i lite havssalt i skålen med panko.

3. Doppa avokadoskivorna i mjöl, sedan ägg och till sist panko. Gör klart alla klyftor och värm upp stekpannan på medelhög/hög värme. Lägg i avokadon och stek tills den får gyllenbrun färg. Håll koll och vänd då det går ganska snabbt. Börja även steka pimientos på medelhög värme i den andra stekpannan. Rör om ofta och ha på rikligt med havssalt.

4. Lägg avokadon på en bit papper för att låta de rinna av innan servering. Servera sedan med tortillabröd, sallad, tomatsalsan, pimpentos och chilimayo.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now