Friterad halloumitacos med mangosalsa & chilimajoOm det är något vi älskar så är det att testa nya olika varianter på tacos. Det finns väl ingen på denna jord som inte tycker om tacos? Hemma hos oss är det en stor helgfavorit och det är enligt oss en perfekt rätt att bjuda gäster på. Det här med fritering kommer bli vår nya grej, det är inte bara SÅ gott det är ju även så roligt!


Ingredienser: (4 port)

Friterad halloumi:

400 g halloumi

1,5 dl vetemjöl

3 dl pankoströbröd

1 ägg

Ca 1 liter rapsolja

Mangosalsa:

200 g mango (fryst går bra)

1 röd chili

Juice från en halv lime

2 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

Salt

Peppar


Chilimajo:

4 msk sriracha

2 dl majonnäs

Salt

Peppar


Picklad rödkål:

Ca 500 g rödkål

1 msk vitvinsvinäger

Juice från en lime


Övrigt:

Små tortillabröd

Ca 10-12 rädisor

Koriander till servering


Så här gör du:

1. Börja med att ta fram mangon så att den kan tina. Det går att köra den lite snabbt i mikron om du inte orkar vänta. När den tinat så skär bitarna i ännu mindre bitar. Finhacka chilin och blanda sedan med mangon. Tillsätt alla ovanstående ingredienser till mangosalsan och blanda ordentligt.

2. Strimla sedan rödkålen och lägg i en skål och tillsätt alla ovanstående ingredienser till den picklade rödkålen och blanda.

3. Blanda alla ingredienser till chilimajon i en skål och skiva rädisorna i tunna skivor.

4. Förbered friteringen av halloumin genom att först skiva halloumin i önskad storlek, gärna lite mindre bitar. Lägg ägg, mjöl och panko i separata skålar/tallrikar. Förbered en stor kastrull och häll i all rapsolja och sätt på värmen. Oljan ska helst upp i ca 180 grader.

5. När det är dags att börja fritera börja med att doppa halloumibitarna i mjöl sedan ägg och sist pankoströbrödet. Lägg sedan försiktigt i dem i oljan när den uppnått hög temperatur. Fritera i ca 3-4 minuter tills de fått en fin gyllenbrun färg.

6. Servera sedan med tortillabröd, alla tillbehör (gärna i skålar) och koriander.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now