
Vi älskar nyttiga bröd som är enkla att slänga ihop och som inte kräver särskilt mycket kärlek. Detta bröd går att göra på alla dess olika varianter men valde att göra ett glutenfritt denna gång toppat med krossade mandlar och pumpakärnor. Mjölet är ju helt upp till en själv, vi har valt olika varje gång och majsmjöl funkade lika bra som vanligt.
Ingredienser: (1 limpa)
5 dl majsmjöl
2 dl glutenfria havregryn
0.5 dl chiafrön
0.5 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 tsk bakpulver
2 krm salt
4 msk dadelsirap ELLER 4 msk honung
4 dl kesella
1 äpple
Topping:
Pumpakärnor
Mandlar alt. valnötter
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om.
2. Skala äpplet och riv ner bland de torra ingredienserna. Tillsätt sedan dadelsirap och kesella.
3. Rör om och forma till en deg. Tryck sedan ner den i en brödform, helst klädd i bakplåtspapper. Toppa brödet med valfria frön i detta fall pumpakärnor och hackade mandlar.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 50 min. Brödet ska vara gyllenbrunt.