Gräddig pasta med soltorkade tomater & spenat


Pasta som går fort är ju en vardagsräddare minst sagt. Den här innehåller få ingredienser, tar inte mer än 20 minuter att laga och är riktigt riktigt god! En win win helt enkelt och vi måste bara säga att vi älskar Hälsans kök filébitar! Tips!


Ingredienser: (4 port)

300-400 g valfri pasta

1 förp Hälsans kök filébitar

1 vitlöksklyfta (2 st om dem är små)

65 g babyspenat

3 dl matlagningsgrädde

2-3 tsk japansk soja (kinesisk går också men ta mindre då)

Salt

Peppar

Olja

Parmesan (valfritt)


Så här gör du:


1. Ta gärna fram förpackningen med filébitar lite innan stekningen om du har tid. Hetta sedan upp en stekpanna med olja och ha i filébitarna och stek på medelhög värme i 5-10 minuter. Var försiktig så de inte fastnar så rör om då och då.


2. När filébitarna steks och fått lite färg och verkar genomstekta, tillsätt då vitlöksklyftan genom att riva eller pressa. Stek ytterligare några minuter men var försiktig så att vitlöken inte bränns. Tillsätt lite mer olja om så behövs. Börja koka pastan här.


3. Salta och peppra sedan filébitarna och ha i grädden, sänk gärna värmen något för det ska inte koka. Rör om ordentligt och skiva sedan soltorkad tomaterna i önskad storlek (vi föredrar lite större bitar) och ha i dem.


4. Ha sedan i 2-3 tsk soja och rör om. Smaka av efter någon minut och tillsätt mer peppar, salt eller soja om så önskas. När pastan kokat klart kan du ha i spenaten och rör om.


5. Blanda sedan pastan med de andra och servera gärna med riven parmesan.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now