Grönkålssallad med äpplen & fetaost



Vi fortsätter på salladsspåret och denna vecka blev det en höstig variant med grönkål och äpplen som tog sig in på topplistan. Salladen går att äta som den är om så önskas (tänk då på att ha mer grönkål) men den funkar till det mesta. Vi valde att ha soltorkade tomater i som bidrog till en perfekt sälta i kombination till det söta.


Ingredienser: (4 port)

Ca 200 g grönkål

1 äpple (större strl)

1 förp fetaost

1 granatäpple

1 liten burk soltorkade tomater

1,5 dl pumpakärnor

2 tsk äppelcidervinäger Flytande honung

Olivolja

Salt


Så här gör du:

1. Börja med att skölja grönkålen och riv den sedan i mindre bitar. Lägg den i en bunke och ringla över lite olivolja, tillsätt äppelcidervinägern och salta lite. Blanda sedan runt och jobba in oljan och vinägern ordentligt i salladen med händerna i några minuter tills den blir mjuk.

2. Torrosta pumpakärnorna i en stekpanna på medelhög/låg värme beroende på spis i några minuter. Kom ihåg att röra/skaka dem ofta så dem inte bränns.

3. Ta sedan ut kärnorna från granatäpplet, skiva äpplet, strimla soltorkade tomaterna och skär fetaosten i mindre tärningar.

4. Blanda sedan ihop grönkålen med soltorkade tomaterna. Toppa sedan salladen med att lägga på äppelskivorna, fetaost, granatäpple och ringa över lite honung. Strö till sist över pumpakärnorna.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now