Grönkålssallad med kikärtor, soltorkade tomater och avokado toppat med pinjenötter


Vi slängde ihop en helt magisk sallad häromdagen som vi bara var tvungna att dela med er. Resterna har funkat som matlåda och den var minst lika smarrig då! Så mycket goda smaker av både citron, gräslok och honung mixat med alla dessa härliga grönsaker blev verkligen över förväntan.


Ingredienser: (2 stora portioner)

1 förpackning kikärtor (380 g)

100 g soltorkade tomater

1 stor morot

ca 0.5 dl hackad gräslök

2 nävar grönkål

2 nävar spenat

1 avokado

ca 50 g fetaost

1/2 citron

ca 0.5 dl pinjenötter

honung

salt


Såhär gör du:

1. Skär moroten i slantar, stek med olja på medelhögvärme tillsammans med hackad gräslök. Efter ca 3-4 min tillsätt kikärtorna (avrunna) och ringla över honung och salt. Blanda samman och höj värmen. När kikärtorna fått färg häll ner blandningen i salladsskålen.

2. I samma stekpanna, släng ned grönkålen och ringla lite extra olja över samt salta, stek snabbt tills grönkålen börjat mjukna.

3. Skär sedan rödlöken och strimla soltorkade tomaterna. Blanda ner dem tillsammans med spenat i kikärtsblandningen. Pressa en halv citron, ta några matskedar av soltorkade tomaternas olja, lite honung och salta ner i salladen och blanda samman alla ingredienser.

4. Toppa sedan med skivad avokado, pinjenötter och smulad fetaost

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now