Grönkålssallad med mozzarella & apelsinvinägrett



Nu när vi närmar oss jul- och nyårsafton så vill vi tipsa om en sallad som passar perfekt till alla högtider. Sallader ska enligt oss inte bara smaka väldigt gott (så klart) utan även vara fina att titta på. Vi tycker vi lyckades rätt bra med denna och apelsinvinägretten blev riktigt j*kla bra!


Ingredienser: (4 port)

Ca 400 g grönkål (gärna finhackad)

2 apelsiner

1 granatäpple (ca 1 dl kärnor)

1 burrata mozzarella

2 schalottenlökar

2 msk rapsolja

1 msk vitvinsvinäger

Salt


Så här gör du:

1. Blanda samman rapsolja, vitvinsvinäger, nypa salt och 1 msk apelsinjuice från en av apelsinerna i en skål. Häll sedan över detta över grönkålen (finhacka grönkålen om den är hel) i en större skål. Jobba sedan in vinägretten ordentligt i grönkålen.

2. Skiva schalottenlökarna tunt och blanda ner med grönkålen och lägg det i en salladsskål. Skiva sedan apelsinerna och kärna ur granatäpplet och toppa salladen med det.

3. Avsluta med att riva isär mozzarellan och strö över på salladen.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now