
Nu när vi närmar oss jul- och nyårsafton så vill vi tipsa om en sallad som passar perfekt till alla högtider. Sallader ska enligt oss inte bara smaka väldigt gott (så klart) utan även vara fina att titta på. Vi tycker vi lyckades rätt bra med denna och apelsinvinägretten blev riktigt j*kla bra!
Ingredienser: (4 port)
Ca 400 g grönkål (gärna finhackad)
2 apelsiner
1 granatäpple (ca 1 dl kärnor)
1 burrata mozzarella (el annan valfri ost)
2 schalottenlökar
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
Salt
Så här gör du:
1. Blanda samman olivolja, vitvinsvinäger, nypa salt och 2 msk apelsinjuice från en av apelsinerna i en skål. Häll sedan över detta över grönkålen (finhacka grönkålen om den är hel) i en större skål. Jobba sedan in vinägretten ordentligt i grönkålen.
2. Skiva schalottenlökarna tunt och blanda ner med grönkålen och lägg det i en salladsskål. Skiva sedan apelsinerna och kärna ur granatäpplet och toppa salladen med det.
3. Avsluta med att riva isär mozzarellan och strö över på salladen.