Grönkålssallad med rostade kikärtor & parmesan



I dessa karantäntider åker man inte i onödan till affären om man säger så, men ofta slänger vi ihop de allra godaste receptet när man enbart utgår från vad man har hemma. Idag blev en sån dag, vi stekte på grönkål och rostade kikärtor bl a och fick en grymt god sallad. Perfekta lunchen!


Ingredienser: Grönkål

1 förp. kikärtor

1 salladslök

1 avokado

Koriander

Parmesan

Citron

Sriracha mayo

Cayennepeppar

Honung


Gör såhär: 1. Rosta kikärtorna i pannan med lite olja. Smaksätt med cayennepeppar och salt, mot slutet ringla över honung.

2. Stek grönkålen snabbt med flingsalt, olja och citronsaft.

3. Gör i ordning avokado och salladslök, samt hacka koriander grovt. Blanda samman allt och toppa med sriracha mayo, parmesan, flingsalt och lite extra citronsaft.

0 visningar
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now