Grönkålssallad med sötpotatis och halloumi


Det finns en uppsjö av olika varianter på sallader men problemet, tycker vi, är att hitta den perfekta kombinationen. Ett annat problem är att den inte alltid känns som en måltid i sig och man står ofta där med gurkan, tomaten och isbergssalladen i handen så detta vill vi ändra på. Här kommer en varm grönkålssallad med sötpotatis, halloumi och kikärtor.


Ingredienser: (2 port)

200 g grönkål

1-2 sötpotatisar beroende på storlek

1 förp. kikärtor

1 förp. halloumi

olivolja

salt

Tillbehör:

Valfri vinägrett


Gör såhär:

1. Tärna sötpotatisen och häll ner i en stekpanna med olivolja på medelhögvärme. Undertiden skölj kikärtorna och skär upp halloumi i önskad form.

2. När sötpotatisen känns mjuk dvs ungefär efter ca 7 min häll i kikärtorna och låt dem stekas på i ytterligare några minuter. Häll sedan i grönkålen och tillsätt mer olja och salta (helst smaksatt).

3. Stek på halloumin tills den blir gyllenbrun och rör om grönkålen undertiden. Den är klar när den är glansig och har mjuknat till sig. Tillsist häll över halloumi och servera med en vinägrett.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now