
Man blir ju glad av att bara kolla på denna wok, bäst av allt är att den är lika god som fin. Med smak av röd curry, ingefära och kokosmjölk känns denna maträtt så fräsch!
Ingredienser: (4 port)
ca 6 st sparrisar
0.5 zucchini
3 morötter
ca 200 g rödkål
1 lime
2 msk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 msk rödcurry paste
2 msk soja
1 msk sriracha sås ELLER ta lite extra röd curry
400 ml kokosmjölk
1 tärning grönsaksbuljong
vita sesamfrön (valfritt)
risnudlar
salt
Gör såhär:
1. Häll olja i en kastrull, tillsätt riven ingefära, pressad vitklök och rödcurry. Koka ihop i några minuter. Häll sedan i kokosmjölk, Srirachasås, soja och buljong. Låt sedan såsen sjuda i ca 20 min, rör om då och då.
2. Gör i ordning grönsakerna genom att dela sparrisen på tre, hyvla morötterna och tärna zucchinin. Börja sedan steka på grönsakerna med lite olja och salta. Undertiden koka nudlarna.
3. När grönsakerna och nudlarna är klara, häll samman och blanda försiktigt ihop woken. När såsen känns tjock, ringla den över woken och blanda ihop.
4. Servera med grovt strimlad rödkål och toppa med sesamfrön och lime.
(Tips att steka på rödkålen med olja och pressad lime saft i några minuter innan servering)