Grillade halloumispett med jordnötssås & ris


Vi tänkte bryta salladsmani'n vi haft den senaste veckorna med denna GUDOMLIGA jordnötssås som vi fick till precis som den man beställer. Vågar nästan säga att den blev liiiite godare! Dessutom super enkel, kan det bli bättre?

En liten parantes till receptet är att toppingen som vi valde är definitivt inte ett måste, såsen blir minst lika god utan MEN som ni kanske vet vid detta laget är att vi sällan skippar lime och koriander...


Ingredienser: (4 personer)

500 g halloumi

400 ml + (ca 200 ml) kokosmjölk

3 dl Green Choice jordnötssmör (helst crunchy)

2 tsk sambal oelek

1-2 msk honung

1 lime

1-2 msk fisksås (valfritt)

ris

Topping:

koriander

naturella jordnötter

lime

färsk chili


Såhär gör du:

1. Blanda samman jordnötssmör, kokosmjölk, sambal oelek, honung(1 msk), fisksås (1 msk) och 1/2 limejuice i en kastrull, sjud på låg värme i ca 30 min. Vispa såsen jämn och rör om då och då. Smaka av under tiden och tillsätt mer ingredienser efter egen smak. Om såsen känns för tjock tillsätt mer kokosmjölk och lite rapsolja.

2. Undertiden tillaga ris enligt förpackning.

3. Skär sedan halloumin i lite tjockare bitar och trä på grillspett. Grilla eller stek tills gyllenbruna.

4. Smaka av såsen med extra ingredienser efter behov, annars servera med halloumispett och ris, toppat med koriander, grovt hackade jordnötter, lime och färsk chili.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now