
Hirs är ett glutenfritt alternativ till gröt som blir mer som mannagrynsgröt i konsistensen. Ett roligt alternativ för dig som gärna vill ha din morgongröt men kanske tröttnat lite på havregryn. För att få denna fina gula färg tillsätter vi gurkmeja som så många vet är en av de nyttigaste kryddorna som kan motverka inflammationer, hudproblem och skyddar våra celler.
Ingredienser: (2 port)
1,5 dl hirsflingor
4,5 dl havredryck el vatten
1 tsk gurkmeja
En liten nypa salt
1/2 tesked honung (valfritt för sötma)
Så här gör du:
1. Koka upp på medelhög värme och rör om tills gröten får en fin konsistens. Den får inte bli för "hård" utan ska hellre vara lite lösare men inte rinnig.
2. Tillsätt lite salt om man vill och sedan gurkmejan. Rör om tills den får en fin gul färg.
3. Servera med valfria tillbehör som bär, nötter, frukt eller bara som den är. Vi valde att ha pumpakärnor och björnbär och sedan vår favorit mandelmjölk till.
4. För lite mer sötma toppa gärna med kokosflingor, ringla lite honung över eller ha banan till.