Halloumiburgare med kantareller & tryffelmajo


Vi må hylla många av våra recept (med all rätt hehe) MEN denna burgare blev över all förväntan, nästan så vi fällde varsin tår. Lite nördigt vi vet, men inget gör ju en lyckligare än när man får ihop en såhär god måltid! Så ut i skogen och leta kantareller eller gör som vi och köp svindyra på Ica.


Ingredienser: (2 burgare)

2 Bistro brioche hamburgerbröd

100 g halloumi

150-200 g färska kantareller

Hjärtkål

Tryffelmajonäs

2 msk bregott

1 klyfta vitlök

1 liten sötpotatis

Lite riven parmesan

Salt


Gör såhär:

1. Sätt på ugnen på 225°. Under tiden, skiva sötpotatis och lägg på en plåt med olja. Gör ordning vitlökssmöret genom att blanda bregott, salt och vitlök. Ställ i kylen tills det är dags att sätta ihop hamburgaren. Sätt sedan in potatisen i ugnen i ca 20-25 min.

2. Förväll kantarellerna genom att lägga dem i en stekpanna utan smör eller olja på medelhögvärme tills vattnet har kokat bort. Lägg sedan i en rejäl klick smör och salta, stek på lite högre värme i några minuter. Stek även halloumi undertiden kantarellerna tillagas på medelhögvärme.

3. Till sist är det dags att sätta ihop burgaren. På undre brödet bre på vitlökssmöret, halloumiskiva, hjärtkålsblad, smörstekta kantarellerna, riv över lite parmesan på kantarellerna och sedan tryffelmajonäs. Servera med med sötpotatisskivorna.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now