
Är vi dem enda som slänger ihop sallader på helgens matrester? Om inte så gör det, skönt att rensa ut helgen och börja på en ny kula med nya spännande maträtter. Blev inspirerade av Maträddarna på Svt där de nämner att en tredjedel(!!!) av all mat som tillverkas slängs. Vilket är enormt mycket mat som skulle kunna mätta 3 miljarder människor så ta vara på resterna för guds skull!
Ingredienser:
1 skiva halloumi
spenat eller valfri sallad
zucchini
champinjoner
rödlök
körsbärstomater
paprika
valnötter
parmesan
Gör såhär:
1. Skiva champinjoner och stek på medelhögvärme med olja eller smör. Skiva zucchini och häll ner med champinjonerna när de börjat få färg. Höj värmen något så zucchinin får en fin yta.
3. Hacka de övriga grönsakerna och lägg upp i skål.
2. När champinjonerna och zucchinin är klara, häll ner i i salladen och sist men inte minst stek halloumi tills den fått en gyllenbrun yta. Därefter riv lite parmesan och strössla hackade valnötter över salladen.