
Tacos är en favorit eftersom man kan slänga ihop lite vad som helst. Vi har börjat dragit oss mer och mer ifrån den typiskt vanliga "svenska" tacosen. Det är sällan vi äter den numera och testar gärna nya varianter. Den här blev så himla god och vi har ätit den flera gånger redan.
Ingredienser: (2 port)
1 förp halloumi
1-2 dl mango
1 avokado
Valfri sallad
0,5-1 chili
Tacokrydda
Olja
Små tortilla
1 lime
Srirachamajo (Flying Goose)
Så här gör du:
1. Skiva halloumin i mindre bitar och stek i en stekpanna på medelhög värme tills de får gyllenbrun färg. Sänk sedan värmen något och strö över lite tacokrydda på halloumin. Tillsätt 1-2 msk vatten och rör om. Låt steka i några minuter tills vätskan dunstat lite. Var försiktig så att det inte bränns.
2. Skölj salladen, tina mangon (om den är fryst) och skiva sedan mangon i något mindre bitar, skiva chilin tunt och skiva avokadon och lime.
3. Värm upp en torr stekpanna och lägg sedan tortillabröden i på medelhög värme tills de får lite färg på vardera sida.
4. Servera alla ingredienser i tortillabröd och toppa sedan med srirachamajo och pressad lime.