Halloumiwok med jordnötsdressing & korianderOm ni älskar asiatiska smaker (som vi gör) så måste ni bara testa denna nudelsallad med halloumi och världens godaste dressing! Den är otroligt lättlagad och tar inte lång tid att slänga ihop. Perfekt som lunch!


Ingredienser: (4 port)

1 förp risnudlar

1 förp halloumi

Salladslök

1 gurka

3 morötter

1 lime

Färsk koriander


Dressing:

1 msk kinesisk soja

3 msk sesamolja

2 msk risvinäger

2 msk vitlökspulver

1 msk ingefära paste

5 msk jordnötssmör 1 tsk honung

1 tsk salt

4 msk vatten

1 tsk chiliflakes


Så här gör du:

1. Börja med att skölja gurkan, skala morötterna och ta fram salladslöken. Skär sedan allt i mindre bitar och lägg i en skål.

2. Förbered dressingen genom att blanda alla ovanstående ingredienser i en mixer/blender (går säkert med stavmixer också). Mixa ihop tills du får en jämn och fin dressing. Tillsätt mer vatten om du vill ha den mer rinnig men vi föredrar den lite mer krämig.

3. Förbered sedan halloumin genom att skiva den och börja stek på medelhög värme. Under tiden kan du börja koka nudlarna enligt förpackningen. Stek halloumin tills den fått en gyllenbrun färg på båda sidorna.

4. När nudlarna kokat klart skölj dem då med kallt vatten och klipp dem gärna på hälften med en sax. Tillsätt en liten skvätt olja om du upplever att dem klibbar ihop sig för mycket.

5. Blanda sedan nudlar, grönsakerna, halva koriandern och dressingen ordentligt. Tillsätt sedan halloumin och toppa gärna med resten av koriandern, skivad lime och chiliflakes.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now