Havrecrunch med keso, plommon & grapefrukt



Frukost behöver inte vara krångligt för att det ska vara gott. Denna havrecrunch fixas enkelt på några minuter och sedan ska det bara skivas lite frukt och läggas upp i en skål. Denna gång köptes en hel del plommon som det nu är säsong för. Plommon är en av de absolut nyttigaste frukterna man kan äta så det kommer vi definitivt gotta oss i. Super god frukost och väldigt näringsrik! Kan ju inte bli bättre.


Ingredienser: (1 port)

1 dl havregryn

1 tsk kokosolja

1 tsk kanel

1 tsk honung

1 dl keso el yoghurt

0,5-1/4 grapefrukt

2 plommon


Så här gör du:

1. Ha i havregrynen och kokosolja i en stekpanna på medelhög värme. Rör om ofta så att det inte blir bränt. Stek i några minuter ca 5 min eller lite mer beroende på stekpanna. När dem blivit lite "krispiga" och fått lite färg ha då på kanel och honung. Rör om ofta och stek ytterligare några minuter.

2. Servera sedan med keso eller yoghurt och valfri frukt eller precis som vi hade dvs plommon och grapefrukt. Vill man göra det extra gott så kan man ringla över ytterligare lite honung.

0 visningar
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now