
Wow vilken sallad vi fick ihop häromdagen, alla smaker blev helt otroliga tillsammans! Alla fräscha ingredienser ihop med chilin blev verkligen pricken över i:et. Vill man fuska som oss, så köpte vi färdig hummus men finns super enkla hummusrecept därute också!
Ingredienser: (4 personer)
1 sötpotatis
1 halloumi
ca 1.5 dl torrostade cashewnötter
0.5 färsk chili
1 avkokado
chilihummus
Salladsbas:
Pärlcouscous
Cayennepeppar
Spenat
Färdigstrimlad rödkål
1 kruka koriander
1 morot
1 salladslök
0.5 citron
olivolja
salt
Såhär gör du:
1. Börja med att koka upp pärlcouscousen enligt förpackning. Undertiden, tärna sötpotatisen och stek på låg värme i olja.
2. Gör undertiden i ordning salladsbasen genom att hacka koriandern och salladslöken grovt samt strimla moroten. I en stor bunke blanda samman spenat, rödkål, koriander, morot, juicen från citronen, olivolja och salt. Jobba in alla smaker ordentligt.
3. När couscousen är klar, blanda den med lite olja och cayennepeppar så den blir orange och fin. Häll ned i salladsbasen och blanda samman.
4. När sötpotatisen börjat mjukna öka värmen och stek på halloumin tillsammans och låt de bägge bli gyllenbruna. Salta.
5. Sätt samman salladen genom att toppa salladsbasen med sötpotatis, halloumi, slicead avokado, grovt hackade cashew nötter och strimlad färsk chili. Servera med chilihummus.