Het halloumisallad med avokado och cashewnötter


Wow vilken sallad vi fick ihop häromdagen, alla smaker blev helt otroliga tillsammans! Alla fräscha ingredienser ihop med chilin blev verkligen pricken över i:et. Vill man fuska som oss, så köpte vi färdig hummus men finns super enkla hummusrecept därute också!


Ingredienser: (4 personer)

1 sötpotatis

1 halloumi

ca 1.5 dl torrostade cashewnötter

0.5 färsk chili

1 avkokado

chilihummus

Salladsbas:

Pärlcouscous

Cayennepeppar

Spenat

Färdigstrimlad rödkål

1 kruka koriander

1 morot

1 salladslök

0.5 citron

olivolja

salt


Såhär gör du:

1. Börja med att koka upp pärlcouscousen enligt förpackning. Undertiden, tärna sötpotatisen och stek på låg värme i olja.

2. Gör undertiden i ordning salladsbasen genom att hacka koriandern och salladslöken grovt samt strimla moroten. I en stor bunke blanda samman spenat, rödkål, koriander, morot, juicen från citronen, olivolja och salt. Jobba in alla smaker ordentligt.

3. När couscousen är klar, blanda den med lite olja och cayennepeppar så den blir orange och fin. Häll ned i salladsbasen och blanda samman.

4. När sötpotatisen börjat mjukna öka värmen och stek på halloumin tillsammans och låt de bägge bli gyllenbruna. Salta.

5. Sätt samman salladen genom att toppa salladsbasen med sötpotatis, halloumi, slicead avokado, grovt hackade cashew nötter och strimlad färsk chili. Servera med chilihummus.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now