Het morotssallad med matvete & tahinivinägrett


Vi är helt inne på salladsspåret här om det inte har missats, men alltid lika kul att testa nya varianter! Denna gång blev det en med ugnsrostade chilimorötter och en bas på ruccola och matvete, toppat med granatäpple och solrosfrön. Vi gjorde en egen tahinivinägrett som blev fantastisk till, men om tiden inte finns så blir det minst lika gott med en krämig balsamvinäger.

Enkel och perfekt till lunch, kall som varm!


Ingrediernser: (2 personer)

ca 8 morötter

1.5 dl matvete

ca 1 dl granatäpplekärnor (fryst eller färsk)

0.5 dl solrosfrön

65 g ruccola

salt & peppar

cayennepeppar

chilipulver

paprikapulver

Tahinivinägrett:

1 msk tahini

1 vitlök

3 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

1 msk citronsaft

1 tsk senap

1 tsk honung

1 krm salt


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200°. Halvera morötterna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla olivolja och ha på salt, peppar och chili. Jobba in kryddorna i morötterna och placera mitt i ugnen i ca 15 min. Avsluta sista minutrarna med grilleffekt för extra krispig yta.

2. Gör i ordning matveten enligt förpackning. Undertiden Blanda alla ingredienserna till vinägretten, ställ i kylen tills servering.

3. När matveten är klar, smaksätt med valfria kryddor. Vi hade lite chili, paprika och cayenne.

4. Sätt sedan ihop salladen genom att lägg en botten med ruccola och matvete. Lägg på morötterna och toppa med granatäpplekärnor och solrosfrön. Ringla sedan över tahinivinägrett.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now