Het röd curry med halloumi & zucchini


Thaimat är ju en av de bästa matkulturerna enligt oss och som vi säkert nämnt tidigare älskar vi att testa på olika varianter och och ingredienser. Men en bas som nästan alltid går hem är rödcurry toppat med våra favoriter koriander och lime. Denna gång blev det även palsternacka, broccoli zucchini och halloumi... riktigt go kombo!


Ingredienser: (2 personer)

200 g halloumi

400 ml kokosmjölk

1/2 zucchini

1 huvud broccoli

1 stor palsternacka

2-3 tsk rödcurry paste

1 msk fisksås

1 citrongräs

2 msk ingefära

2 vitlöksklyftor

1 tsk socker

1 lime

ris

koriander

chiliflakes


Gör såhär:

1. Gör i ordning grönsakerna, genom att hyvla zucchini, dela broccolin och skiva palsternackan. Riv ingefära, finhacka citrongräs och vitlök.

2. Gör i ordningen riset enligt förpackning.

3. Fräs ingefära, citrongräs och vitlök på medelhögvärme med lite olja i en djup stekpanna. När de börjat fått lite färg strö över lite socker så de blir karamelliserade och gyllene. Efter de tillsätt rödcurry paste, fisksås och kokosmjölk. Riv limeskal och pressa ned halva limen och rör om.

4. Häll ner palsternacka och broccoli och låt koka på låg värme i några min eller till de känns klara. Skär undertiden halloumi i önskad storlek, stek på lite lätt och lägg ner i såsen. Tillsist ner med zucchini.

5. Servera med koriander, sesamfrön och färsk chili eller chiliflakes.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now