
Det är nästan så vi vill låta bilden tala för sig själv, för dra mig baklänges vilken vacker sallad. Det bästa av allt är nog att den till och med är GODARE än vad den är vacker. DEN ni!
Perfekt sallad till nyår eller festligare måltider, denna gång åt vi den med en grönsaksbiff. Värt att tillägga är att salladen är rätt stark så smaka av med chili utefter era smaklökar. Tillsammans med limen och mangodressingen blir det en fantastisk kombo!
Ingredienser: (2 personer)
1 stor sötpotatis
ca 100 g rödkål
1 röd chili
1 färsk mynta
chiliflakes
1 tsk srirachasås
2 lime
honung
1 näve cashewnötter
Dressing:
2 msk mangochutney
2 dl turkiskyoghurt
1.5 msk gurkmeja
1 vitlöksklyfta
salt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225°. Skär sötpotatis i stora klyftor, lägg i en plastpåse och häll i olivolja, chiliflakes och srirachasås. Blanda potatisen ordentligt så alla klyftor får krydda. Lägg sedan ut potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Salta och in i ugnen i 30 min. Efter halva tiden, ta ut och vänd klyftorna och ringla honung över potatisarna)
2. Gör i ordning dressingen genom att blanda alla ingredienser, helst med en stavmixer så den blir riktigt slät sedan in i kylen tills servering.
3. Strimla sedan rödkålen fint och lägg i en bunke, salta och pressa halva limen och jobba in saften i rödkålen. Ställ åt sidan. Skär sedan chilin, hacka myntan och krossa cashewnötterna.
4. Sätt sedan ihop salladen med klyftorna i botten och resten av ingredienserna uppe på. Servera med mangodressing och limeklyftor.