Hirsgröt med passionsfrukt & gul kiwi


Hirs är ett glutenfritt alternativ på gröt och blir lite mer len och mjuk i konsistensen än t ex havregrynsgröt. Vi brukar ha i gurkmeja mot slutet för att få denna fina gula färg.


Ingredienser: (2 port)

1,5 dl hirsflingor

4,5 dl mandelmjölk el vanlig

1 tsk gurkmeja

En liten nypa salt


Så här gör du:

1. Koka upp på medelhög värme och rör om tills gröten får en fin konsistens. Den får inte bli för "hård" utan ska hellre vara lite lösare men inte rinnig.

2. Tillsätt lite salt om man vill och sedan gurkmejan. Rör om tills den får en fin gul färg och sedan är den klar.

3. Servera med valfria tillbehör som bär, nötter, frukt eller bara som den är. Vi valde denna gång att ha gul kiwi, passionsfrukt, valnötter, kokosflingor och torkade aprikoser.

0 kommentarer
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now