
Vad sägs som en indisk currygryta med kikärtor, champinjoner, bladspenat och chili? Ja tack säger vi! SÅ god och super enkel, vi har nästan nämnt alla ingredienser redan. Denna rätt höjde ribban rejält inför veckan.
Ingredienser: (4 port)
1gul lök
2 vitlöksklyftor
5 cm ingefära
1 röd chili
1 msk gurkmeja
1 msk gul curry
400 g krossade tomater
400 g kokosmjölk
400 g kikärtor
450 g svamp
100 g babyspenat
färsk koriander
1 lime
ris
salt
Gör såhär:
1. Förbered ingredienserna genom att finhacka lök, skala och riv ingefära, finhacka chili och skiva champinjoner. Börja koka ris efter förpackningen.
2. Börja med att fräsa på löken på medelhögvärme tills den är gyllenbrun. Tillsätt därefter vitlök, chili, ingefära och låt fräsa i några minuter.
3. Lägg i champinjoner och låt dem mjukna till och få smak. När de är klara häll i krossade tomater och kikärtor, låt sjuda i ca 5 min.
4. Häll i kokosmjölk samt krydda med curry och gurkmeja, smaka av med salt utefter behag. (Vi bägge älskar curry och gurkmeja så det kan hända att det slant ner någon extra matsked för vår del)
5. Servera med ris och toppa med koriander och lime.