Indisk currygryta med chili och kikärtor


Vad sägs som en indisk currygryta med kikärtor, champinjoner, bladspenat och chili? Ja tack säger vi! SÅ god och super enkel, vi har nästan nämnt alla ingredienser redan. Denna rätt höjde ribban rejält inför veckan.


Ingredienser: (4 port)

1gul lök

2 vitlöksklyftor

5 cm ingefära

1 röd chili

1 msk gurkmeja

1 msk gul curry

400 g krossade tomater

400 g kokosmjölk

400 g kikärtor

450 g svamp

100 g babyspenat

färsk koriander

1 lime

ris

salt


Gör såhär:

1. Förbered ingredienserna genom att finhacka lök, skala och riv ingefära, finhacka chili och skiva champinjoner. Börja koka ris efter förpackningen.

2. Börja med att fräsa på löken på medelhögvärme tills den är gyllenbrun. Tillsätt därefter vitlök, chili, ingefära och låt fräsa i några minuter.

3. Lägg i champinjoner och låt dem mjukna till och få smak. När de är klara häll i krossade tomater och kikärtor, låt sjuda i ca 5 min.

4. Häll i kokosmjölk samt krydda med curry och gurkmeja, smaka av med salt utefter behag. (Vi bägge älskar curry och gurkmeja så det kan hända att det slant ner någon extra matsked för vår del)

5. Servera med ris och toppa med koriander och lime.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now