Indisk kikärtsgryta med sötpotatis och chili


Grytor hör verkligen hösten till, så vi testade en indisk variant som blev gudomlig! Vi älskar verkligen när basen är len och krämig tillsammans med heta smaker toppat med... koriander och lime såklart. Den perfekta matlådan dessutom, var lika god dagen efter kan vi lova!

Ingredienser: (4 personer)

3 små gula lökar

3 vitlöksklyftor

1 röd färsk chili

2 förp. kikärter (á 400 g)

1 normalstor sötpotatis

2 msk riven färsk ingefära

2 st färsk gurkmeja

4 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

400 ml kokosmjölk

1 dl creme fraiche

ca 12 st cocktailtomater

2 lime

1 1/2 tsk kummin

2 tsk curry

salt och peppar

olja

färsk koriander

valfritt ris


Gör såhär:


1. Gör i ordning ingredienserna. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Riv sötpotatisen grovt.


2. Skölj kikärtorna


3. Fräs lök, vitlök, chili och sötpotatis i oljan i en stor gryta. 


4. Koka riset enligt förpackning


5. Skala och riv ingefäran och gurkmejan, rör ner dem tillsammans med kummin och curryn i grytan. Tillsätt sedan vatten, buljongtärning, kokosmjölk. Koka tills sötpotatisen är mjuk i ca 10 min.


6. VALFRITT: Stavmixa grytan så den blir len och krämig, tips till er med barn. Blir mindre frågor om innehållet då...


7. Ha i creme fraichen och rör om, därefter ha i kikärtor och halverade tomater. Smaka sedan av med lime, salt och peppar.


8. Servera grytan med ris, lime och koriander.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now