Jalapeno, avokado & sötpotatistacos med srirachamajo


Fredagstacos var det här! Hörni, ni bara måste testa att göra denna! Strunta i den gamla vanliga hederliga tacosen för den är ingenting i jämförelse med det här. Limemarinerad rödkål, sötpotatis, chilimarinerade champinjoner, avokado, jalapeno och srirachasås. Ni hör ju! Det bästa är ju att det är löjligt enkelt så det finns inga ursäkter.


Ingredienser: (2 port)

4 små tortillabröd

1/4 rödkål (huvud)

Ca 6 champinjoner

2-3 nävar babyspenat

1 jalapeno

Sriracha mayo (Rydbergs)

1 sötpotatis (liten)

1 avokado

Ca 2 tsk fryst chili el färsk

2 tsk soja

Salt

Flingsalt

0,5 lime

Olivolja

1 tsk vit balsamvinäger


Så här gör du:

1. Börja med att slå på ugnen på ca 225 grader. Skär sedan sötpotatisen i tärningar och lägg i en ungsform. Blanda med en skvätt olivlja och salt. In i ugnen i ca 20-30 min beroende på ugn. Kolla av efter 20 min.

2. Strimla rödkålen i tunna strimlor och lägg i en skål/bunke. Tillsätt lime, några nypor flingsalt, ca 1 tsk olivolja, vit balmsavinäger. Blanda och låt stå.

3. Skölj och skiva sedan champinjonerna i tunnare skivor. Lägg i en stekpanna med olivolja, soja, chili och salt. Låt stekas på medelhög värme i några minuter.

4. Skiva avokadon och jalapeno. Ta fram bröden och lägg upp. Börja sedan mot slutet (när sötpotatisen är klar) att först lägga på spenat, sedan champinjoner, sötpotatis, avokado, rödkål och till sist jalapeno och srirachasås.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now