Jordnötscurry med sötpotatis & kikärtor


Denna veganska curryrätt blev något alldeles extra tack vare tillsättningen av jordnötssmör. Låter kanske lite märkligt men jordnötssmör funkar verkligen i flertalet maträtter och jordnötter är en bra källa till protein och enkelomättat fett. Så därför toppade vi så klart med jordnötter också. All in! Nu ska man så klart inte vräka i sig jordnötter varje dag utan lagom är bäst. Men ni måste i alla fall testa denna rätt för den blev så så god!


Ingredienser: (4 port)

3-4 nävar babyspenat

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

1 förp. kikärtor

1 sötpotatis

0,5 lime

Ca 3-4 cm ingefära

0,5 röd färsk chili (valfritt)

2 matskedar röd curry paste

2 matskedar jordnötssmör

0,5 förp. krossade tomater

1 burk kokosmjölk

Koriander (valfritt)

2 tsk gurkmeja

Saltade jordnötter

Olivolja

Salt

Ris


Så här gör du:

1. Ha i olivolja i en panna/gryta. Finhacka schalottenlöken och vitlöksklyftorna och ha i dem i pannan och stek på svag värme tills löken mjuknat. När löken mjuknat riv då ner ingefäran och rör om ofta. Stek i ytterligare några minuter.

2. Ha i gurkmeja och röd curry paste och stek under omrörning i ca 3 minuter.

4. Ha i krossade tomaterna och ha i ca 2 dl vatten. Låt såsen koka upp i några minuter.

4. Ha i jordnötssmör och kokosmjölk och pressa i limesaft, salta efter behag. Rör om och låta koka upp i några minuter.

5. Hacka sötpotatisen i mindre bitar/kuber och ha i grytan. Låt koka i såsen i ca 12-13 minuter. Gärna med lock på. Smaka gärna av strax innan så att potatisen inte blir för mjuk.

6. Ha i spenaten och kikärtorna precis mot slutet och låt koka i bara 1-2 minuter.

7. Servera med ris, hacka gärna lite färsk chili som topping och servera med krossade jordnötter och koriander.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now