Kikärtsgryta med kokosmjölk, tomat, morötter & chili


På hösten äter vi olika typer av grytor nästan hela tiden. Vi älskar enkelheten och att de går att variera så mycket. Man kan i princip slänga i vilka grönsaker, kryddor etc man vill. Denna rätt var ett ihopsläng och resultatet av skafferi- och kylskåpsrens och blev hur gott som helst! Tveka inte att tillsätta mer kryddor om så önskas, receptet är på ett ungefär då vi bara slängde i lite under tillagningen så smaka av innan servering.


Ingredienser: (2-3 port)

1 förp kikärtor

Ris

2-3 morötter

0,5 gul lök

0,5 röd chili

1 vitlöksklyfta

1 burk krossade tomater

1 grönsaksbuljongtärning

250 ml kokosmjölk

1 lime

Ca 3-4 cm ingefära

3 tsk garam masala krydda

2 tsk spiskummin

1 tsk chilipulver (valfritt)

2 tsk paprikapulver

Salt

Olja

Koriander


Såhär gör du:

1. Börja med att skala morötterna och dela på dem två gånger på längden. Skiva sedan i bitar ca 1,5-2 cm tjocka. Ha i en gryta/stekpanna med olja och stek i några minuter på medelhög värme.


2. Finhacka lök, vitlök och chili och ha i grytan. Rör om ofta och stek tills löken blivit glansig. Tillsätt riven ingefära i grytan och där efter alla kryddor och rör om ofta så de inte bränns.


3. Ha sedan i krossade tomater, grönsaksbuljong och rör om och låt koka upp under omrörning. Tillsätt sedan kokosmjölken och rör om ordentligt.


4. Börja förbered riset och påbörja sedan tillagningen av det. Låt grytan få puttra på medelhög värme eller något snäpp lägre under tiden riset kokar. Ha gärna lock på om du använder en

gryta. Rör om då och då.


5. När riset är klart är det dags att tillsätta kikärtorna i grytan men smaka gärna av om morötterna mjuknat lite. Om inte, låt då grytan koka ytterligare några minuter innan du tillsätter kikärtorna. Rör sedan om ordentligt och låt kikärtorna koka ihop med de andra i minst fem minuter. Salta och rör om, smaka sedan av och tillsätt mer kryddor om så önskas.


6. Servera med ris, lime och gärna koriander.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now