Kikärtsgryta med spenat & risDen här maträtten var en stor anledning till att vi började älska kikärtor. Vi åt den minst en gång i veckan när vi bodde i Milano. Den är klar på 15 minuter, glutenfri, billig och du behöver bara 7 ingredienser plus kryddor. Vardagsmat som passar perfekt som lunch, middag eller som matlåda. Ingredienser: (ca 3 port)

1 förp kokta kikärtor

1 förp krossade tomater

1 msk tomatpuré

1 burk majs

1liten påse bladspenat

3 tsk vitlökspulver

1-2 tsk chilipulver

2 tsk cayennepeppar

3 tsk paprikapulver

Salt

Ris

Matyoghurt/créme fraiche (valfritt)


Såhär gör du:

1. Skölj av kikärtorna och lägg i en stekpanna på medelhög värme med lite olja. Kikärtorna ska rostas så ha inte i för mycket olja.

2. Börja koka riset enligt förpackningen. Se till att röra på stekpannan väldigt ofta då kikärtorna annars lätt fastnar. När kikärtorna börjat få färg, krydda då med vitlökspulver och paprikapulver. Rör om ofta och sänk värmen så att dem inte bränns.

3. Häll sedani majs, krossade tomater, tomatpuré, chilipulver, cayennepeppar och salta efter behag. Rör om och låt puttra medan riset kokar. Smaka gärna av efter några minuter och tillsätt mer kryddor efter behag. Vissa föredrar starkare så det är alltid bara en rekommendation när vi skriver ut kryddmått när det kommer till chili och cayenne.

5. Det sista du gör är att ha i en påse med babyspenat och blandar runt det tills den mjuknat. Servera gärna med en klick matyoghurt eller créme fraiche.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now