Kokosgranola med fikon


Detta fantastiskt goda granolarecept hittade vi i Food Pharmacy's kokbok. Enkel MEN ska bakas i ugn i ett par timmar så en perfekt helgsyssla. Funkar jättebra att lägga till valfri torkad frukt, tänk bara på att det är hög sockerhalt i torkad frukt om ni vill undvika sockret vill säga. Vi valde att lägga till färska fikon i slutet av bakningsprocessen, blev jättegott de med!


Ingredienser:

2 dl bovete

1 dl pumpakärnor

0.5 dl linfrön

0.5 dl sesamfrön

0.5 dl riven kokos

1 dl hackade sötmandlar

1 dl valnötter

2 tsk malen kanel

2 tsk malen kardemumma

3 msk kokosolja


Så här gör du:

1. Sätt på ugnen på 70°. Blötlägg bovetet i ca 30 min eller tills det mjuknat. Strö över alla ingredienserna på en plåt, gärna med bakplåtspapper alt. smörj plåten med kokosolja.

2. Låt vara inne i några timmar. Rör om titt som tätt så den inte fastnar och ta ut när granolan känns torr.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now