
Pasta är som vi tidigare nämnt en favorit när vi vill laga något snabbt och sedan Risenta kom med sina olika pastasorter som är nyttigare än vanlig pasta så äter nu pasta oftare än vi gjorde förr. Denna variant är en glutenfri spaghetti som är gjord på majs, ärtor och linser som vi blandade med en krämig sås med citron och spenat toppat med fetaost. Så fräscht!
Ingredienser: (4 port)
Spaghetti (Risentas el vanlig)
2 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
Ca 1 förp. fetaost
1 påse babyspenat
1 msk grönsaksbuljong
1 citron
2 tsk soja
Salt
Peppar
Så här gör du:
1. Börja med att koka pastan enligt förpackningen.
2. Blanda i matlagningsgrädden och crème fraiche i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt soja, buljong och sedan salt och peppar efter behag. Låt koka.
3. Riv av skalet på citronen och lägg åt sidan. Pressa sedan i ca 3 matskedar av citronen (smaka av och tillsätt mer om du vill).
4. Låt såsen koka upp och rör om några gånger. Den ska bli lite mer krämig än rinnig.
5. När pastan är klar och såsen kokats upp ha då i babyspenaten i såsen. Låt koka i ytterligare 2 minuter och rör om.
6. Blanda ihop pastan och såsen ordentligt, servera och toppa med smulad fetaost och rivet citronskal.